понеделник, 30 юли 2012 г.

Client=Slave. Negative experience with DIners Club Bulgaria

Bad Experience with Diners Club Bulgaria credit card. If you are curious, use web translator, please. 


Много обичам да пътувам. Обожавам. Слава на Бога, случва ми се служебно - доста често, а и семейно пътуваме, когато имаме време и възможност.

Преди години си извадих кредитна карта Дайнърс Клуб - Diners Club International, защото едно от техните големи предимства БЕШЕ, че може да се ползват ВИП салоните на летищата безплатно. Защо говоря в минало време? Ами защото българското Дайнърс Клуб решило, че от тази услуга ще се възползват само "активните" картодържатели. Тази промяна е валидна от 1 април 2012 година, а за активен картодържател от фирмата смятат, че е човек, който има оборот по картата 500 лева за последните 90 дни! Възхитих се, направо!

Тоест, зарибявката, че клиентите на Дайнърс ползват ВИП салоните по летищата не важи за БГ. В блога на Diners Club Bulgaria, достъпен тук, скромно е споменато за тази промяна. Също така е посочено и на сайта, на невероятното според мен място полезни връзки http://www.diners.bg/bg/vip-saloni-na-letishtata/page/86. Отне ми доста време, докато намеря информацията.

Тази промяна не протича безболезнено, да знаете!
Съпругът ми, например, беше задължен от Diners Club Bulgaria за посещение във ВИП салон, без изобщо да бъде информиран за това - нито на рецепцията на салона (защото иначе са безплатни за Дайнърс Клуб Интернешънъл, но не и за българския клон), нито с sms, нито с обаждане. Той, горкият клиент на Дайнърс Клуб България, не беше информиран за новия трик с ВИП салоните, нито за това, че компанията, с която има договор, го задължава да плати такса. Найс, а?

Според вас, когато едната страна по договор промени условията, другата не трябва ли да бъде информирана? В този случай става дума именно за това - променя се политиката на компанията относно една от основните "благинки", а клиентите са в неведение... Дори могат да не разберат за таксичката, да се начисли лихва...

Не е това начинът клиентите да се мотивират да използват по-често една кредитна карта. Вервайте ми!

Поставени сме в капан - класически маркетингов капан. Ние сме ви казали, вие къде бяхте? Дайнърс били публикували информация за новия "трик" на сайта си, не били пускали sms, когато налагали такси!!! Прочетете още веднъж - не уведомяват клиента, че дава едни пари, защото таксата не била транзакция, нищо, че едни пари излизат от джоба на клиента. А иначе за начисляване на годишна такса може да пуснат един sms, а за новата такса - цък!

Работата намирисва, съгласете се. Затова сме сезирали Комисията за защита на потребителите, а и аз ще се постарая да предупредя колкото мога повече клиенти на Дайнърс Клуб България. И ще закрия кредитната си карта там. Не обичам да ме третират като роб.

3 коментара:

  1. За това ДГД Дайнерс. Показателно е, че представител на Дайнерс за БГ са ПИБ, поради което от няколко години не ползван нищо на ПИБ, включително Дайнерс.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз си взех такава карта заради ВИП салоните по летищата - спестява много нерви и определено е удобство, но сега имам отличен повод да я закрия.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз я закрих в първия удобен момент тази карта.

    ОтговорИзтриване