неделя, 13 ноември 2011 г.

Защо да не бъдем ЗАЕДНО в реалния си живот? /Why we are not together in the real life?


Нещо не е наред, генерално, в главите ни! Сачми има в изобилие, само че не трептят с нужната честота и нищо не се случва. Нищо не се променя. Какво правим, когато сме жертва или свидетели на поредното безобразие? Когато ни се подиграват в лицето, когато ни крадат, когато ни унижават, когато ни вкарват в чуждия сценарий насила?
Много го бива българинът да прави революции на маса, да критикува в Интернет, да се бунтува сред приятели, но когато става дума да се изправим заедно, като народ - тут тууут, тут тууут, тут тууут... Системата дава свободно... Никой нищо не знае, не е чул, не е разбрал, зает е бил точно в този момент с нещо изключително важно...
Не смеем да си покажем носа от дупката. Страхливци!

Поредния весел повод: удостоиха Христо Стоичков с високото и престижно академично звание Доктор Хонорис Кауза.  Някои дори  възкликват Честито!
Освен в блоговете, аз лично не успях да видя критичната реакция на възмутените. Не чух публично никакви коментари от колегите в Пловдивския университет.
Единствената достойна реакция е на доц. д-р Цветозар Томов от днес с неговото отворено писмо, в което той иска да прекрати договора си с Пловдивдия университет.
Това може да го направи един свободен човек, който отстоява своите принципи. Какво ще направят останалите? Най-вероятно нищо.
Днес очаквам да бъде един много интересен ден - пълен с коментари за достойната и смела постъпка. Дали някоя телевизия ще отрази писмото?
Сякаш си създаваме измамното чувство, че споделяйки принципите на Цветозар Томов и ние сме една мъничка частица от неговата смелост. Повярвайте ми, тази заблуда не ни върши никаква работа.
Помислете си много внимателно - какво се случи, когато протестираха учителите, българските майки, земеделските производители, работниците... Какво става, когато по-смелите сред нас се опитат да вдигнат глава и да поставят публично неудобните си въпроси? Въпросите са реторични.

Всеки един от нас трябва да осъзнае, че сме силни само и единствено когато сме ЗАЕДНО - навън, в реалния живот! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар